έλεγχος site

Έλεγχος site (site audit)

Ποιά προβλήματα εντοπίζει ο Έλεγχος site;

Ο Έλεγχος site μπορεί να είναι γενικός ή στοχευμένος, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Για παράδειγμα, γενικός γίνεται όταν ο πελάτης πει κάτι σαν “θέλω να ξέρω τι πάει λάθος με το site μου”. Αντιθέτως, στοχευμένος γίνεται όταν ο πελάτης ρωτήσει “γιατί είναι αργό το site;” ή “γιατί δεν εμφανίζεται σε καλή θέση στην αναζήτηση στη Google;”.

Προβλήματα που ενδεικτικά μπορούν να ανιχνευθούν είναι:

  • χαμηλή ταχύτητα
  • χαμηλή βαθμολογία στην Google
  • λάθος ή καθόλου βελτιστοποίηση
  • λάθος ιεραρχία σελίδων
  • λάθος κατηγοριοποίηση περιεχομένου
  • λάθος SEO
  • σπασμένοι σύνδεσμοι
  • ελλειπής ασφάλεια
  • λάθος keywords
  • κ.α.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη ο έλεγχος μπορεί να περιλαμβάνει δράσεις όπως:

Έλεγχος υγείας ιστότοπου

Ένας έλεγχος υγείας ιστότοπου αξιολογεί την αρχιτεκτονική και τη χρηστικότητα ενός ιστότοπου. Προσδιορίζει επίσης πιθανά κενά στη δομή περιεχομένου, τα τεχνικά κενά και την ταχύτητα του ιστότοπου. Επιπλέον, ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες για βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs).

Έλεγχος ασφάλειας ιστότοπου

Ο έλεγχος ασφάλειας ιστότοπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός ελέγχου ιστότοπου. Προσδιορίζει τις ευπάθειες σε παραβιάσεις ασφαλείας. Ο έλεγχος ασφαλείας αποτρέπει την παραβίαση ευαίσθητων πληροφοριών μιας επιχείρησης ή των επισκεπτών της.

Έλεγχος παρουσίας κοινωνικών μέσων

Η ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική για την κυκλοφορία ιστότοπων. Μια σχετική και στοχευμένη στρατηγική κοινωνικών μέσων οδηγεί σε πιο κατάλληλους δυνητικούς πελάτες. Αυξάνει επίσης την ορατότητα και βελτιώνει την αφοσίωση.

Ένας έλεγχος κοινωνικών μέσων αναλύει ποια κανάλια περιεχομένου έχουν την καλύτερη απόδοση. Τα κανάλια περιεχομένου περιλαμβάνουν εργαλεία όπως ιστολόγια, βίντεο, γραφήματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έλεγχος βελτιστοποίησης ποσοστού μετατροπής

Οι έλεγχοι βελτιστοποίησης ποσοστού μετατροπών εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι μετατροπές ή πού χάνονται. Παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετατροπής της επισκεψιμότητας στον ιστό και την αύξηση των δυνητικών πελατών. Η διαδικασία ενημερώνει την ανάπτυξη στρατηγικών σελίδων προορισμού και φορμών. Βελτιστοποιήσεις συνεχίζονται για να παρακινήσουν καλύτερα την επιθυμητή ανταπόκριση από τους επισκέπτες.

Αρνητικός έλεγχος SEO

Μερικές φορές οι ανταγωνιστές ασχολούνται με τακτικές SEO που βλάπτουν σκόπιμα τον ανταγωνισμό τους. Ένας αρνητικός έλεγχος SEO μπορεί να εντοπίσει και να λύσει αυτές τις επιβλαβείς πρακτικές στον ιστότοπο.

Έλεγχος ιστότοπου ανταγωνιστών

Ο έλεγχος μιας ιστοσελίδας ανταγωνιστών είναι επωφελής για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν πληροφορίες και ευκαιρίες για εφαρμογή στις δικές τους διαδικτυακές στρατηγικές.

Έλεγχος ποινών και ανάκτησης

Η ολοκλήρωση ενός ελέγχου ποινής ή κόκκινης σημαίας αποκαλύπτει χειροκίνητες ή αλγοριθμικές κυρώσεις. Πρόκειται για κυρώσεις που έχουν άμεσο αρνητικό αποτέλεσμα στην κατάταξη αναζήτησης. Ο εντοπισμός αυτών των κυρώσεων αποκαλύπτει την αιτία της ποινής και παρουσιάζει λύσεις για ανάκτηση ιστότοπου.

Έλεγχος διπλού περιεχομένου

Ιστότοποι που περιέχουν διπλό περιεχόμενο προκαλούν σύγχυση στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την ταλαιπωρία των κατατάξεων και ακόμη και την αλγοριθμική ποινή. Αυτό είναι ένα κοινό ζήτημα και μπορεί να διορθωθεί από έναν ελεγκτή.

Ποιά προβλήματα λύνει ο Έλεγχος site;

Μόνο ένα: την άγνοια. Ο Έλεγχος site απλώς ανακαλύπτει τα λάθη και την πηγή τους και προτείνει λύσεις. Με την ολοκλήρωσή του θα σας παραδοθεί η σχετική λίστα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν και οι προτεινόμενες λύσεις. Εϊναι πιθανό ακόμη και το αποτέλεσμα να είναι “Δεν εντοπίστηκαν προβλήματα”. Συνήθως βέβαια, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης που θα αναδειχθούν με έναν έλεγχο.

Η εμπειρία μας λέει ότι δεν υπάρχει τέλειο site. Πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν. Το ερώτημα είναι αν το όφελος των αλλαγών είναι μεγαλύτερο από το κόστος πραγματοποίησής τους.

Όπως και να έχει, εξαρτάται από εσάς αν θα γίνει κάτι για να αντιμετωπιστούν τα ανιχνευθέντα προβλήματα. Μπορείτε να αποφασίσετε πως δεν αξίζει το κόστος επίλυσης και να μην κάνετε τίποτα. Μπορείτε να μας αναθέσετε την επίλυση ή μπορείτε να την αναθέσετε σε κάποιον άλλο.

Σας ενδιαφέρει η πιθανότητα ενός ελέγχου του site σας από εμάς;