eShop: Ιδιοκτήτρια eShop ευτυχισμένη με τα αποτελέσματα

5 λόγοι για να αποκτήσετε το δικό σας eShop. Απελευθερώστε το δυναμικό της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε το δυναμικό της επιχείρησής σας: Γιατί πρέπει να έχετε ένα eShop-ηλεκτρονικό κατάστημα

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η κατοχή ενός eShop δεν είναι πλέον απλώς μια επιλογή. Είναι αναγκαιότητα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ευδοκιμήσουν στην εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικτυακή αγορά. Με την ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει την ευκολία και την προσβασιμότητα των ηλεκτρονικών αγορών. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους η κατοχή ενός eShop είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας, υποστηριζόμενη από πραγματικά στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, και πώς η συνεργασία με την DigitizeMe.gr, μια κορυφαία ψηφιακή εταιρεία, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητές της.

Διεύρυνση της απήχησής σας

Η κατοχή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από γεωγραφικούς περιορισμούς και να προσεγγίσετε πελάτες σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο συνολικός κύκλος εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη έφτασε τα 717 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, με την Ελλάδα να συνεισφέρει 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό το ποσό. Αυτό καταδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες της αγοράς για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Διαθέτοντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά και να συνδεθείτε με πελάτες όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Χρήση Ίντερνετ στην Ελλάδα

 

Ποσοστό καταναλωτών που αγοράζουν ηλεκτρονικά

 

 

 

Αύξηση πωλήσεων και εσόδων

Ένα e-shop ανοίγει νέους δρόμους για τη δημιουργία πωλήσεων και την ενίσχυση των εσόδων. Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνονται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανήλθαν σε 4,5 δισ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η τάση ανάπτυξης αναμένεται να συνεχιστεί καθώς περισσότεροι καταναλωτές αγκαλιάζουν τις διαδικτυακές αγορές. Με την κατοχή ενός e-shop, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή την τάση και να αυξήσετε σημαντικά τις πωλήσεις και τα έσοδά σας.

Περισσότερα: ΕΛΣΤΑΤ

Ενίσχυση της ευκολίας και της ικανοποίησης των πελατών

Οι σημερινοί καταναλωτές εκτιμούν την ευκολία πάνω από όλα. Σύμφωνα με μια μελέτη της European Consumer Payment Report, το 59% των ευρωπαίων καταναλωτών προτιμά να ψωνίζει online λόγω της ευκολίας που προσφέρει. Στην Ελλάδα, η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται σταθερά. Το ποσοστό των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου που πραγματοποίησαν διαδικτυακές αγορές έφτασε το 60% το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Διαθέτοντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να παρέχετε μια απρόσκοπτη και φιλική προς τον χρήστη εμπειρία αγορών που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, ενισχύοντας την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών.

Περισσότερα: Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

Παρουσίαση της επωνυμίας σας και της μοναδικής πρότασης αξίας

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει μια ψηφιακή βιτρίνα όπου μπορείτε να επιδείξετε την ταυτότητα της επωνυμίας σας, τις αξίες και τη μοναδική σας πρόταση αξίας. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, το 92% των Ελλήνων ηλεκτρονικών αγορών έχουν πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες αγορές από ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα λόγω της θετικής εμπειρίας της επωνυμίας. Διαθέτοντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των μηνυμάτων της επωνυμίας σας και μπορείτε να δημιουργήσετε μια συνεπή εμπειρία επωνυμίας που έχει απήχηση στους Έλληνες καταναλωτές. Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη, χτίζει την αφοσίωση στην επωνυμία και σας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές.

Περισσότερα:  GRECA

Απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών και αναλύσεων

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της κατοχής ενός eShop είναι η δυνατότητα συλλογής πολύτιμων δεδομένων και απόκτησης γνώσεων σχετικά με τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των πελατών. Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Ένωσης Ηλεκτρονικού Εμπορίου, το 82% των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων χρησιμοποιούν εργαλεία ανάλυσης ιστού για να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών. Αξιοποιώντας τα εργαλεία ανάλυσης, μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες για την επισκεψιμότητα ιστοτόπων, τα ποσοστά μετατροπών, τα δημοφιλή προϊόντα και τα δημογραφικά στοιχεία πελατών ειδικά για την ελληνική αγορά. Αυτά τα δεδομένα σάς δίνουν τη δυνατότητα να λαμβάνετε τεκμηριωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις, να βελτιστοποιείτε τις προσπάθειες μάρκετινγκ και να προσαρμόζετε τις προσφορές των προϊόντων σας ώστε να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών.

Περισσότερα:   GRECA

Συμπέρασμα

Τα στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη υπογραμμίζουν τις τεράστιες δυνατότητες της κατοχής ενός e-shop για τις επιχειρήσεις. Με διευρυνόμενη εμβέλεια, αυξημένες πωλήσεις και έσοδα, βελτιωμένη ικανοποίηση πελατών και πολύτιμες πληροφορίες δεδομένων, ένα e-shop αποτελεί ζωτικό συστατικό μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής στρατηγικής. Με τη συνεργασία με το DigitizeMe.gr, μια αξιόπιστη ψηφιακή εταιρεία, μπορείτε να αξιοποιήσετε την τεχνογνωσία μας για να αναπτύξετε ένα συναρπαστικό e-shop που ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Αγκαλιάστε τη δύναμη του ηλεκτρονικού εμπορίου και ανεβάστε την επιχείρησή σας σε νέα ύψη, κατέχοντας ένα eShop με το DigitizeMe.gr ως τον αποκλειστικό σας συνεργάτη. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ξεκινήστε ένα ταξίδι ψηφιακής επιτυχίας.

Αφήστε μια απάντηση