δημιουργία blog

Δημιουργία Blog (Ιστολόγιο)

Αναλαμβάνουμε τη δημιουργία blog τόσο προσωπικών όσο και εταιρικών. Αλλά μιλώντας για blogs, καλό θα ήταν να αποσαφηνίσουμε μερικά πράγματα:

Τι είναι το Blog;

Το blog είναι ένας τύπος ιστότοπου όπου το περιεχόμενο παρουσιάζεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (το νεότερο περιεχόμενο εμφανίζεται πρώτα). Το περιεχόμενο του ιστολογίου αναφέρεται συχνά ως καταχωρήσεις (posts) ή “αναρτήσεις ιστολογίου”.

Τα ιστολόγια συνήθως εκτελούνται από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ατόμων για να παρουσιάσουν πληροφορίες σε ένα στυλ συνομιλίας. Ωστόσο, τώρα υπάρχουν πολλοί εταιρικοί ιστολογιακοί που παράγουν πολύ ενημερωτικό περιεχόμενο και στυλ σκέψης-ηγεσίας.

Οι τυπικές αναρτήσεις ιστολογίου έχουν επίσης μια ενότητα σχολίων (comments) όπου οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν στο άρθρο.

Ιστορία ιστολογίων

Τα ιστολόγια εξελίχθηκαν από διαδικτυακά ημερολόγια και περιοδικά στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Εκείνη την εποχή, οι χρήστες του Διαδικτύου είχαν ήδη τρέξει προσωπικές ιστοσελίδες όπου δημοσίευαν τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την προσωπική τους ζωή, τις σκέψεις και τα κοινωνικά τους σχόλια.

Ο όρος web log χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το οποίο αργότερα έγινε «weblog», στη συνέχεια «we blog» και, τέλος, απλά «blog».

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού τέτοιων ιστοσελίδων, άρχισαν να εμφανίζονται πολλά εργαλεία, γεγονός που διευκόλυνε τους χρήστες να δημιουργούν διαδικτυακά περιοδικά και ιστολόγια. Αυτά τα εργαλεία βοήθησαν στη διάδοση του blogging και κατέστησαν την τεχνολογία προσβάσιμη σε μη τεχνικούς χρήστες.

Το 1999, κυκλοφόρησε ο δημοφιλής ιστότοπος blogging Blogger.com, ο οποίος αργότερα αποκτήθηκε από την Google τον Φεβρουάριο του 2003.

Την ίδια χρονιά, το WordPress κυκλοφόρησε την πρώτη του έκδοση ως πλατφόρμα blogging τον Μάιο του 2003.

Σήμερα, το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blogging στον κόσμο που τροφοδοτεί πάνω από το 30% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ιστολογίου και ιστοτόπου;

Τα ιστολόγια είναι ένας τύπος ιστότοπου. Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου και άλλων τύπων ιστότοπων είναι ότι τα ιστολόγια ενημερώνονται τακτικά με νέο περιεχόμενο, το οποίο εμφανίζεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (πρώτα οι νεότερες αναρτήσεις).

Οι τυπικοί ιστότοποι έχουν στατικό χαρακτήρα όπου το περιεχόμενο οργανώνεται σε σελίδες και δεν ενημερώνονται συχνά. Ενώ ένα ιστολόγιο είναι δυναμικό και συνήθως ενημερώνεται συχνότερα. Ορισμένοι bloggers δημοσιεύουν πολλά νέα άρθρα την ημέρα.

Τα ιστολόγια μπορούν να αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου ιστότοπου. Συχνά οι επιχειρήσεις έχουν μια ενότητα ιστολογίου όπου δημιουργούν τακτικά περιεχόμενο για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των πελατών τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε και έναν ιστότοπο και ένα blog, γι ‘αυτό πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το WordPress για να δημιουργήσουν τον ιστότοπό τους για μικρές επιχειρήσεις.

Με απλά λόγια, όλα τα ιστολόγια μπορούν να είναι ένας ιστότοπος ή μέρος ενός ιστότοπου. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι οι ιστότοποι να ονομάζονται ιστολόγια.

Για παράδειγμα, το Digitizeme είναι ένα ιστολόγιο και ένας ιστότοπος.

Ιστολόγιο ή ιστότοπος – Ποιο είναι καλύτερο;

Ίσως αναρωτιέστε εάν πρέπει να ξεκινήσετε ένα blog ή έναν ιστότοπο, ποιο είναι καλύτερο; Για να είμαστε ειλικρινείς, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται πραγματικά από τους στόχους σας.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν παραδοσιακούς ιστότοπους που αποτελούνται από απλές σελίδες και κανένα blog. Τέτοιοι μικροί ιστότοποι δημιουργούνται συχνά για να δημιουργήσουν μια ενημερωτική παρουσία στο διαδίκτυο για μια επιχείρηση, έναν οργανισμό ή ένα άτομο.

Από την άλλη πλευρά, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αξιοποιούν τις δυνατότητες ενός blog στη στρατηγική μάρκετινγκ τους. Προσθέτουν μια ξεχωριστή ενότητα ιστολογίου στους παραδοσιακούς ιστότοπούς τους και τη χρησιμοποιούν για να λάβουν περισσότερη επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης.

Γιατί οι άνθρωποι δημοσιεύουν σε blogs ; Ποια είναι τα οφέλη του Blogging;

Κάθε μεμονωμένος blogger έχει το δικό του κίνητρο για blogging. Πολλοί από αυτούς το χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση για τη διατήρηση ημερολογίου ή περιοδικού. Το Blogging τους παρέχει έναν χώρο για να μοιραστούν τη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους σε ένα ευρύτερο κοινό.

Οι κορυφαίες επωνυμίες και επιχειρήσεις δημιουργούν ιστολόγια για να εκπαιδεύσουν τους πελάτες τους, να μοιραστούν νέα και να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Το blogging είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικτυακής στρατηγικής μάρκετινγκ για πολλές επιχειρήσεις.

Ακολουθούν μερικά οφέλη από το blogging.

  • Παρέχει έναν δρόμο για να οργανώσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας
  • Σας επιτρέπει να επιδείξετε τις δεξιότητές σας, τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα σας
  • Βοηθάει να γίνετε αυθεντία στον κλάδο σας
  • Σας βοηθά να συναναστρέφεστε με ενδιαφέροντες ομοϊδεάτες στο Διαδίκτυο
  • Πολλοί μπλόγκερ κερδίζουν χρήματα από τα ιστολόγιά τους χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους δημιουργίας εσόδων (π.χ. διαφημίσεις)
  • Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το blogging για να φέρουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες στους ιστότοπούς τους
  • Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν ιστολόγια για την ευαισθητοποίηση, την εκστρατεία κοινωνικών μέσων και την επιρροή της κοινής γνώμης

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη δημιουργία blog;

Αφού συζητήσουμε για τους στόχους του blog σας, σας συμβουλεύουμε ανάλογα και καταλήγουμε στο ύφος/στυλ του blog καθώς και το πως θα μπορέσετε να το αξιοποιήσετε οικονομικά (αν θέλετε). Μετά αναλαμβάνουμε την πλήρη δημιουργία blog για εσάς σύμφωνα με τις προδιαγραφές στις οποίες έχουμε συμφωνήσει. Από το domain name, τη φιλοξενία, τη δημιουργία, τη διασύνδεση με τυχών κοινωνικά δίκτυα, κλπ μέχρι και τη συντήρηση του blog σας μετά την παράδοση.

Για τη δημιουργία blog χρησιμοποιούμε το WordPress το οποίο είναι αναμφισβήτητα το πιο πετυχημένο περιβάλλον στον κόσμο (36% των sites παγκοσμίως στηρίζεται σε αυτό).

Αν νομίζετε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε, μην διστάσετε: