Brand

Η Σημασία του Brand για μια μικρή επιχείρηση

Κάθε μικρή επιχείρηση έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να ξεχωρίζει σε έναν κόσμο που μπορεί να φαίνεται κορεσμένος με πάρα πολλές επιχειρήσεις και προϊόντα για να θυμάσαι. Τα προϊόντα σας θα πουλήσουν ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αντιλαμβάνονται την εταιρεία σας και, ως εκ τούτου, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να δημιουργήσετε μια μάρκα (brand) που είναι μοναδική και παρέχει κάτι διαφορετικό από τις άλλες. Ακολουθούν μερικά από τα πλεονεκτήματα του χρόνου και της ανάπτυξης μιας μάρκας (brand) από το μηδέν.

Η επωνυμία σας πρέπει να δημιουργήσει αξιοπιστία για τον οργανισμό σας. Η επιτυχία της επωνυμίας σας συνδέεται άμεσα με τη συναισθηματική σύνδεση που θα κάνουν οι άνθρωποι με την εταιρεία σας. Μια επωνυμία πρέπει να κάνει μια δήλωση σχετικά με το ποια είναι η εταιρεία σας και πώς λειτουργείτε. Ως επιχείρηση, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι και περήφανοι να στέκεστε πίσω από την επωνυμία σας και την ταυτότητα της επωνυμίας σας – άλλωστε, μια μάρκα δεν είναι τίποτα εάν η εταιρεία λείπει. Ταυτόχρονα, μια εταιρεία δεν θα προχωρήσει πολύ χωρίς μάρκα.

Λοιπόν, τι ακριβώς προσφέρει μια μάρκα που είναι τόσο απαραίτητη για τις μικρότερες επιχειρήσεις;

Ένα ισχυρό εμπορικό σήμα εμπνέει τους υπαλλήλους

Όταν έχετε μια πολύ αξιόπιστη επωνυμία, οι υπάλληλοί σας θα αισθάνονται περήφανοι που συμμετέχουν στην εταιρεία και είναι πιθανότερο να επενδύσουν σε αυτήν και να εργαστούν σκληρά. Δουλεύοντας για μια εταιρεία για την οποία είναι περήφανοι που αποτελούν μέρος της, σημαίνει αύξηση του ηθικού.

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν υπαλλήλους με κίνητρα σε μια εταιρεία. Η παραγωγή θα είναι υψηλότερη κατά τη διάρκεια τέτοιων περιόδων, και αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα – όλα ξεκινούν από το να έχουν ένα δυνατό εμπορικό σήμα που ενώνει τους ανθρώπους.

Μια ισχυρή επωνυμία υποστηρίζει τη διαφήμιση

Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την επωνυμία σας για να υποστηρίξετε τη διαφήμιση είναι να ζητήσετε από τους υπαλλήλους να φορούν το λογότυπό σας σε εκδηλώσεις. Εάν παρακολουθούν εταιρικές εκδηλώσεις, ένα λογότυπο στα πουκάμισά τους θα κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να μάθουν περισσότερα για την εταιρεία σας και τα προϊόντα σας. Στην πραγματικότητα, ενδέχεται να αρχίσετε να λαμβάνετε κλήσεις και ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πιθανούς πελάτες, επειδή είδαν το λογότυπο και το όνομα της εταιρείας σας σε ένα προϊόν.

Όχι μόνο οι υπάλληλοί σας πρέπει να φορούν την επωνυμία σας, αλλά γιατί όχι και οι πελάτες σας; Μία εξαιρετική στρατηγική μάρκετινγκ είναι να προσφέρετε επώνυμα μπλουζάκια, καπέλα και άλλα είδη σε πελάτες σε εκθέσεις εργασίας ή σε άλλα δημόσια φόρουμ. Η αλληλογραφία εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές μάρκετινγκ και πολλές εταιρείες συμπεριλαμβάνουν στην αλληλογραφία τους διαφημιστικά προϊόντα για τους πελάτες τους ή τους πιθανούς πελάτες. Με μια σταθερή μάρκα, το λογότυπό σας θα υποστηρίζει και θα βελτιώνει τη διαφήμισή σας.

Το από στόμα σε στόμα είναι μια άλλη μορφή μάρκετινγκ που υποστηρίζεται έντονα από μια σταθερή μάρκα. Εάν οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται καλά και τα προϊόντα είναι στην κορυφή της γραμμής, η φήμη για το ποιοί είστε θα κυκλοφορήσει γρήγορα. Η εκτύπωση επαγγελματικών καρτών με το λογότυπό σας θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν την επωνυμία σας στην τσέπη τους για να τη δείξουν σε άτομα που θέλουν να αγοράσουν παρόμοια προϊόντα. Ένας ευτυχισμένος πελάτης μπορεί να διαδώσει την επωνυμία σας σαν πυρκαγιά.

Μια ισχυρή μάρκα ενισχύει την αναγνώρισή σας

Εάν ξεκινάτε μόλις ως επιχείρηση, ίσως να μην είναι εύκολο να δημιουργήσετε το χώρο σας σε μια ανταγωνιστική βιομηχανία. Έχουμε ήδη συζητήσει πώς το branding αυξάνει την αναγνώρισή σας μέσω της διαφήμισης, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι που η αναγνώριση είναι σημαντική.

Η δικτύωση είναι απαραίτητη εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια τοπική παρουσία στην κοινότητά σας. Χορηγίες, περίπτερο σε εκθέσεις εργασίας και δικτύωση με διευθύνοντες συμβούλους και ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών είναι ένας τεράστιος τρόπος να αναγνωριστείς στη δική σου κοινότητα. Είναι πολύ σημαντικό η επωνυμία σας να αναγνωρίζεται από άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, για πιθανές συνεργασίες και προτάσεις στο μέλλον.

Όταν η εταιρεία και η επωνυμία σας αρχίζουν να αναπτύσσονται, σύντομα σπεύδουν άλλες εταιρείες να επικοινωνήσουν μαζί σας επειδή θέλουν να συσχετιστούν με την επωνυμία σας. Όλα ξεκινούν από το επίπεδο μηδέν και όσο περισσότερη έκθεση μπορεί να πάρει η επωνυμία σας (ειδικά τοπικά για μια μικρή επιχείρηση) τόσο το καλύτερο.

Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η επωνυμία σας αναγνωρίζεται είναι να διατηρείτε μια συνεπή ταυτότητα της εταιρείας και να είστε βέβαιοι ότι χρησιμοποιείτε τη μάρκα και το λογότυπό σας με συνέπεια σε όλες τις πλατφόρμες. Για παράδειγμα, εάν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι καμπάνιες μάρκετινγκ περιέχουν το λογότυπό σας, θα λάβετε περισσότερη αναγνώριση από έναν επιχειρηματία που δεν έχει λογότυπο ή του οποίου το λογότυπο είναι αδύναμο. Επίσης, δεν θέλετε το λογότυπό σας στο Facebook να είναι διαφορετικό χρώμα ή σχέδιο, από το λογότυπο στα προϊόντα, την εταιρεία ή τον ιστότοπό σας. Η συνέπεια σε μια επωνυμία και η συνεπής ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αντιπροσωπεύει θα αυξήσουν την αναγνώρισή σας.

Ένα ισχυρό εμπορικό σήμα χτίζει εμπιστοσύνη

Θέλετε να δημιουργήσετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ εσάς και των συνεργατών και των πελατών σας; Είναι εύκολο να το κάνετε αυτό όταν έχετε αναγνωρισμένη επωνυμία. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν περισσότερο στις μάρκες από ότι στους άνθρωπους πίσω από αυτές. Η επωνυμία σας αντιπροσωπεύει ποιοι είστε – και μια καλή επωνυμία με σταθερή φήμη θα ενημερώνει αυτόματα τους ανθρώπους ότι μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια επωνυμία δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη εν μία νυκτί. Μπορείτε να έχετε ένα λογότυπο που κολλά στο μυαλό κάποιου, ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, ακόμη και υπηρεσίες που ξεπερνούν τους ανταγωνιστές σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επωνυμία σας θα είναι πολύ αξιόπιστη.

Μόνο μετά από χρόνια αυτής της υψηλής ποιότητας υπηρεσίας και της επιτυχίας του προϊόντος σας, η επωνυμία σας δεν θα αναγνωρίζεται μόνο, αλλά θα είναι πραγματικά αξιόπιστη.

Πόσες επωνυμίες θα μπορούσατε να αναγνωρίσετε εάν είχαν τοποθετηθεί σε μια οθόνη μπροστά σας; Πιθανώς χιλιάδες. Πόσες μπορείτε να πείτε ότι πραγματικά εμπιστεύεστε; Ίσως μπορείτε να τις μετρήσετε στα δάκτυλα των χεριών σας.

Μια ισχυρή επωνυμία δείχνει την αξία σας

Μια επιχείρηση που εκτιμά τον εαυτό της ενδιαφέρεται για την εικόνα της και μια εικόνα εμφανίζεται μέσω μιας μάρκας. Εάν δεν διαθέτετε επωνυμία, αυτό σημαίνει ότι λειτουργείτε σχεδόν ανώνυμα. Οι άνθρωποι δεν θα αποδώσουν καμία αξία στην επιχείρησή σας και στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι λιγότερο πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας.

Στην πραγματικότητα, η Forbes ισχυρίστηκε, οι μάρκες είναι πιο πολύτιμες από τις ίδιες τις εταιρείες. Οι πελάτες θα συρρέουν στους ανταγωνιστές σας, ακόμη και αν παρέχετε καλύτερες υπηρεσίες από αυτούς. Είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες να επενδύσουν το χρόνο και τα χρήματά τους στη δημιουργία μιας μάρκας που κολλά στο μυαλό των πελατών και των συνεργατών τους.


Σας ευχαριστούμε πολύ που διαβάσατε το “Η Σημασία του Brand για μια μικρή επιχείρηση”. Το εκτιμούμε πραγματικά! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο μας ή μπορείτε να προτείνετε άλλα θέματα που πιστεύετε ότι πρέπει να εξερευνήσουμε, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε.

Φροντίστε να εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε μηνιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με όλες τις τελευταίες τάσεις και συμβάντα στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Επίσης, εάν λάβατε κάποια αξία από αυτό το άρθρο, μοιραστείτε με τους φίλους ή τους συναδέλφους σας ή αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση