Συντήρηση ιστότοπου

Συντήρηση ιστότοπου

Η συντήρηση ιστότοπου (εκτός από την αντιμετώπιση έκτακτων βλαβών/καταστάσεων) είναι η πράξη του τακτικού ελέγχου του ιστότοπού σας για ζητήματα και λάθη και την ενημέρωσή του. Αυτό πρέπει να γίνεται σε σταθερή βάση, προκειμένου να διατηρείται ο ιστότοπός σας υγιής, να ενθαρρύνεται η συνεχής αύξηση της επισκεψιμότητας και να ενισχύεται η κατάταξη SEO και Google.

Η διατήρηση μιας ιστοσελίδας καλά συντηρημένη και ελκυστική είναι σημαντική για μεγάλες και μικρές εταιρείες, προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν πελάτες. Είναι εύκολο για τις επιχειρήσεις, ειδικά για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, να κόβουν τις γωνίες και να αφήνουν μερικές εργασίες στην άκρη.

Η συντήρηση του ιστότοπου μπορεί εύκολα να γίνει μια από αυτές, καθώς δεν παρουσιάζει πάντα άμεσα προβλήματα. Ωστόσο, ακριβώς όπως η υγεία σας μπορεί να καταρρεύσει εάν μείνετε πολύ καιρό χωρίς τακτικό έλεγχο, το ίδιο μπορεί και η υγεία του ιστότοπού σας.

Η τακτική παρακολούθηση της ιστοσελίδας σας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησής σας.

Έχοντας αυτό κατά νου, ακολουθεί μια λίστα εργασιών συντήρησης ιστότοπων που πρέπει να εκτελούνται τακτικά:

Να γίνεται εβδομαδιαία

 • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι σελίδες σας φορτώνουν χωρίς σφάλματα
 • Εκτελέστε ένα αντίγραφο ασφαλείας και βεβαιωθείτε ότι έχει αποθηκευτεί μια προηγούμενη έκδοση του ιστότοπού σας
 • Πραγματοποιήστε ενημερώσεις για λογισμικό και προσθήκες ιστότοπου
 • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι φόρμες σας λειτουργούν σωστά
 • Καταργήστε τυχόν ανεπιθύμητα σχόλια από σελίδες και δημοσιεύσεις
 • Ελέγξτε τις σελίδες σας για να δείτε αν υπάρχουν σπασμένοι σύνδεσμοι
 • Αναζητήστε 404 σφάλματα και διορθώστε ή ανακατευθυνθείντε τα.
 • Γράψτε μια ή περισσότερες δημοσιεύσεις ιστολογίου για να διατηρήσετε την κοινότητά σας αφοσιωμένη και να ενθαρρύνετε την κυκλοφορία SEO

Να γίνεται κάθε μήνα

 • Ελέγξτε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας και βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν το καθυστερεί
 • Ελέγξτε τις σαρώσεις ασφαλείας σας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα προβληματικό
 • Αναλύστε στατιστικά στοιχεία ιστότοπου από τον προηγούμενο μήνα
 • Ελέγξτε το ιστολόγιό σας για να δείτε αν υπάρχουν άρθρα που θα μπορούσαν να ενημερωθούν

Να γίνεται τριμηνιαία

 • Ελέγξτε τη σχεδίαση και τη δομή του ιστότοπού σας – μπορεί να βελτιωθεί;
 • Ελέγξτε γραφικά και εικόνες – πρέπει να ενημερωθεί κάτι;
 • Ελέγξτε τους τίτλους και τις περιγραφές SEO και meta για να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά
 • Δοκιμάστε και τροποποιήστε αναδυόμενα παράθυρα, φόρμες και παροτρύνσεις για δράση
 • Ελέγξτε τον φόρτο εργασίας σας για αποδοτικότητα για να δείτε εάν κάτι μπορεί να αυτοματοποιηθεί
 • Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας σε όλες τις συσκευές και τα προγράμματα περιήγησης για να δείτε εάν εμφανίζεται σωστά
 • Ελέγξτε τις καμπάνιες διαφήμισης και μάρκετινγκ για να δείτε εάν κάτι πρέπει να αλλάξει ή να ενημερωθεί.
 • Επαναφέρετε μια προηγούμενη έκδοση του ιστότοπου για να ελέγξετε την εφεδρική σας κατάσταση

Να γίνεται ετησίως

 • Ενημερώστε οποιαδήποτε αναφορά στο τρέχον έτος
 • Ελέγξτε κάθε σελίδα για ακρίβεια περιεχομένου, γραμματική, τυπογραφικά λάθη και συνάφεια
 • Ελέγξτε τυχόν ενεργές διευθύνσεις email και δείτε αν υπάρχουν υπερβολικές και μπορείτε να τις διαγράψετε
 • Βεβαιωθείτε ότι το όνομα τομέα του ιστότοπού σας ανανεώνεται
 • Σκεφτείτε εάν πρέπει να ενημερωθεί η σχεδίαση ιστότοπου
 • Ελέγξτε όλα τα άρθρα ιστολογίου με την υψηλότερη απόδοση και δείτε αν μπορούν να ενημερωθούν με νέο περιεχόμενο

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε συντήρηση ιστότοπου;

Πολλές νέες επιχειρήσεις έχουν ήδη πολλά στο πιάτο τους χωρίς να ανησυχούν για τον συνεχή έλεγχο στον ιστότοπό τους. Είναι δελεαστικό να αγοράσετε ένα όνομα τομέα, να δημιουργήσετε κάτι προσωρινό και να το αφήσετε για αργότερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Η διατήρηση ενός τρέχοντος, υγιούς και ενεργού ιστότοπου είναι σημαντική για διάφορους λόγους.

SEO

Ο σκοπός για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση είναι να έχετε πελάτες ή κοινό. Για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να τον ενημερώνετε τακτικά.

Η Google θέλει να ταξινομήσει ιστότοπους που έχουν τις πιο σχετικές και ενημερωμένες πληροφορίες στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Μπορεί ακόμη και να εξαιρέσουν τον ιστότοπό σας εντελώς εάν δεν έχει ενημερωθεί αρκετά πρόσφατα και εάν υποψιάζονται ότι έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Πρέπει να ενημερώνετε τακτικά τον ιστότοπό σας με το τρέχον περιεχόμενο, τις ειδήσεις, τις λέξεις-κλειδιά και τα άρθρα, προκειμένου να κατατάσσεται καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η τακτική συντήρηση του ιστότοπου είναι ανεκτίμητη για τη στρατηγική SEO.

Προσέλκυση πελατών / αφοσίωση

Εάν ο ιστότοπός σας κερδίζει έλξη και επισκεψιμότητα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε αυτούς τους πιθανούς πελάτες. Εάν δεν μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν, τρέχουσες πληροφορίες και σχετικό περιεχόμενο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χάσετε γρήγορα το ενδιαφέρον τους. Προκειμένου ο ιστότοπός σας να είναι το χρήσιμο εργαλείο που θέλετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένο από τυπογραφικά λάθη και θέματα γραμματικής, έχει οποιεσδήποτε και όλες τις πληροφορίες που μπορεί να θέλει ένας πελάτης και φαίνεται ελκυστικός και συνεπής.

Ασφάλεια

Αυτός είναι ο μοναδικός πιο σημαντικός λόγος για να διατηρήσετε τη συντήρηση του ιστότοπου στο ραντάρ σας, ειδικά εάν ο ιστότοπός σας αποθηκεύει οποιαδήποτε μορφή πληροφοριών πελατών. Εάν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων όπως το WordPress ή το Wix, πρέπει να διασφαλίσετε ότι εγκαθιστάτε τακτικές ενημερώσεις λογισμικού και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Μπορεί να είναι εύκολο και ελκυστικό για τους χάκερ να βρίσκουν και να στοχεύουν ιστότοπους που έχουν μείνει αδρανείς για πολύ καιρό.

Εταιρική εικόνα

Γίνεται ολοένα και πιο απλό να δημιουργείτε έναν ιστότοπο που να φαίνεται καλά σχεδιασμένος και επαγγελματικός. Υπάρχει μια προσδοκία για έναν επαγγελματικό ιστότοπο από επαγγελματικές εταιρείες. Εάν ο ιστότοπός σας δεν ανταποκρίνεται στην υπόσχεση του επαγγελματισμού, οι πελάτες σας συχνά πηγαίνουν αλλού.

Η ηρεμία σας

Ο ιστότοπός σας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της επιχείρησής σας. Εάν είναι ενημερωμένος και λειτουργεί ομαλά, μπορεί να είναι πολύτιμη υποστήριξη και πλεονέκτημα. Εάν δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να σας κοστίσει ακριβά. Μόλις μείνετε πίσω στις ανάγκες συντήρησής σας, μπορεί να γίνει υπερβολική/ασύμφορη η διαδικασία επαναφοράς του ιστότοπου. στην κανονικότητα Μερικές φορές, εάν η συντήρησή σας έχει αγνοηθεί για πολύ καιρό, είναι πιο εύκολο απλώς να απορρίψετε τα πάντα και να ξαναχτίσετε από το μηδέν.

Κάντε στον εαυτό σας και στην επιχείρησή σας χάρη συντηρώντας τον ιστότοπό σας. Αυτό θα σας ανταμείψει με σιγουριά και ηρεμία.

Παρακολουθήστε τις τάσεις στο σχεδιασμό και την τεχνολογία

Όσο πιο κομψός είναι ο ιστότοπός σας, τόσο περισσότερο θα πείσετε τους πιθανούς πελάτες ότι είστε η απόλυτη επιλογή τους. Εάν συνεχίζετε να παρακολουθείτε τη συντήρηση του ιστότοπού σας, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να υιοθετήσετε πρώτοι τις νέες τεχνολογίας ιστοτόπων που θα βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία του back-end. Εάν εγκαθιστάτε τακτικά ενημερώσεις λογισμικού, θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε νέες δυνατότητες που εγκαθίστανται μαζί με τις ενημερώσεις.

Θα μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε το σχέδιό σας για να παραμείνετε στην κορυφή των νέων τάσεων εμφάνισης ιστότοπου. Είναι πολύ πιο δελεαστικό να επιλέξει κάποιος μια εταιρεία με ένα μοντέρνο ιστότοπο από μια που μοιάζει να πήγε σε ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο κοστίζει η συντήρηση ιστότοπου;

Υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες κόστους με βάση του σε τι χρησιμοποιείται ο ιστότοπός σας, το μέγεθος του κοινού σας και το περιεχόμενο που φιλοξενείται.

Μικρό προσωπικό ιστολόγιο

Ένα μικρό ιστολόγιο συνήθως δεν έχει πολλή κίνηση και έχει πολύ λίγες ανάγκες. Αυτό μπορεί να φιλοξενηθεί σε έναν ιστότοπο ιστολογίου όπως το Google Blogger χωρίς κανένα κόστος. Ή, θα μπορούσε να φιλοξενείται αυτόματα χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα όπως το WordPress με χαμηλό μηνιαίο κόστος που προκύπτει από την ανανέωση ονόματος τομέα και την υπηρεσία φιλοξενίας.

Μεσαίου μεγέθους ενεργό ιστολόγιο με ευρύ κοινό

Εάν έχετε ένα ιστολόγιο που αποφέρει εισόδημα με ενεργό κοινό, πιθανότατα θα θελήσετε διακεκριμένη φιλοξενία με ορισμένες προσαρμογές. Αυτό θα απαιτήσει συχνότερη συντήρηση, ενημερώσεις, μάρκετινγκ και αντίγραφα ασφαλείας και μια ελαφρώς μεγαλύτερη χρηματική επένδυση.

Ιστότοπος εταιρείας μόνο για σκοπούς μάρκετινγκ

Παρόμοιος με το blog μεσαίου μεγέθους, θα πρέπει να φιλοξενείται μόνο με ένα απλό πρότυπο σχεδίασης και περιορισμένο περιεχόμενο. Θα έχει χαμηλό κόστος συντήρησης με τακτικές ενημερώσεις, μάρκετινγκ και αντίγραφα ασφαλείας.

Μεγάλες, προσαρμοσμένες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου

Αυτό θα είναι μια μεγαλύτερη οικονομική επένδυση καθώς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη συντήρηση ιστότοπου. Διαχειρίζεστε πολύ περιεχόμενο, προσαρμογή κώδικα και δεδομένα πελατών. Εάν δεν έχετε ομάδα πληροφορικής στο προσωπικό, θα συνιστούσαμε να βρείτε ένα πακέτο συντήρησης ιστού για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τις ανάγκες του ιστότοπού σας.

Πληρωμή για υπηρεσίες συντήρησης ιστότοπου: Τα πλεονεκτήματα

Τώρα που αποδείξαμε ότι η συντήρηση ιστότοπου είναι απαραίτητη για ιστότοπους οποιουδήποτε μεγέθους, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα από την πρόσληψη κάποιου άλλου για να κάνει αυτήν τη συντήρηση. Φυσικά, μπορείτε να αναλάβετε αυτά τα καθήκοντα μόνοι σας, αλλά θα εξοικονομήσετε χρόνο και άγχος αν πληρώσετε μια εταιρεία για διάφορους λόγους.

 • Θα χρησιμοποιείτε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που αναλαμβάνουν αυτές τις εργασίες κάθε μέρα. Ξέρουν τι να ψάξουν και τι να περιμένουν.
 • Μπορείτε να εστιάσετε σε άλλους τομείς της επιχείρησής σας που χρειάζονται την προσοχή σας.
 • Η πρόσληψη εξωτερικού πρακτορείου είναι οικονομικά συμφέρουσα και μπορεί να κλιμακωθεί με την εταιρεία σας. Το πακέτο σας θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της εταιρείας σας.

Η απόφαση εάν πρέπει να αγοράσετε πακέτο για συντήρηση ιστότοπου

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που καθορίζουν εάν πρέπει να αγοράσετε ένα πακέτο συντήρησης ιστότοπου.

 • Το μέγεθος του ιστότοπού σας
 • Ο σκοπός της ιστοσελίδας σας
 • Πόσο από τον ιστότοπό σας είναι προσαρμοσμένο περιεχόμενο
 • Πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η επιχείρησή σας
 • Πόση εμπειρία έχετε στη συντήρηση του ιστότοπου
 • Ο ιστότοπός σας είναι επίκαιρος;
 • Πόσος χρόνος υπάρχει για να αφιερώσετε στη συντήρηση του ιστότοπου;

Εάν έχετε διαβάσει ολόκληρο το άρθρο, πιθανότατα έχετε καλή ιδέα για το εάν η διατήρηση του δικού σας ιστότοπου είναι κάτι για το οποίο είστε ικανοί αυτήν τη στιγμή. Εάν ο ιστότοπός σας απλώς κάθεται και καταλαμβάνει χώρο στο Διαδίκτυο, θα πρέπει απολύτως να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα πακέτο για συντήρηση ιστότοπου. Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι ένα εργαλείο που υποστηρίζει και βοηθά την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί. Είναι μια ζωντανή οντότητα που αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας για να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της.

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

Προσφέρουμε αξιόπιστα και προσιτά πακέτα για συντήρηση ιστότοπου με ή χωρίς μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Προσφέρουμε SEO, φιλοξενία, ασφάλεια και ενημερώσεις, αντίγραφα ασφαλείας, υποστήριξη και ηρεμία.

Ρωτήστε τον εαυτό σας με ειλικρίνεια εάν διατηρείτε την ιστοσελίδα σας σε καλή κατάσταση και σκεφτείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εάν επρόκειτο να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο χιλιόμετρα κάθε μέρα χωρίς τακτικές συντηρήσεις, δεν θα περιμένατε ότι θα λειτουργήσει καλά για σας μακροπρόθεσμα, σωστά; Ο ιστότοπός σας είναι το ίδιο. Αλλά μην ανησυχείτε, σας καλύπτουμε.

Αν σας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί μας,