Το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν αποδίδει για εσάς?

5 λόγοι για τους οποίους το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν αποδίδει για εσάς

Το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν αποδίδει για εσάς?

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι συγκριτικά νέο σε σύγκριση με όλες τις άλλες τεχνικές μάρκετινγκ. Είναι ένα σύγχρονο επιχειρηματικό όπλο για τη δημιουργία περισσότερων πωλήσεων για οποιαδήποτε επιχείρηση εκεί έξω.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βιώνουν απογοήτευση με το ψηφιακό μάρκετινγκ και τις διαφημιστικές τους προσπάθειες. Πολλοί μιλούν για το γεγονός ότι οι εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ δεν τους έδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν αποδίδει η καμπάνια ψηφιακού μάρκετινγκ;

Λοιπόν, για να σας βοηθήσω να το καταλάβετε, θα μοιραστώ τους 5 πρώτους λόγους για τους οποίους δεν λειτουργεί το ψηφιακό μάρκετινγκ, ώστε να μπορείτε εύκολα να γνωρίζετε τα λάθη που κάνετε και να τα διορθώσετε το συντομότερο δυνατό.

Ας φτάσουμε στο θέμα!

5 λόγοι για τους οποίους το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν αποδίδει

1. Παρακολουθείτε τις εσφαλμένες μετρήσεις

Ένα από τα κοινά λάθη που κάνουν πολλοί είναι ότι εξετάζουν λάθος μετρήσεις κατά την παρακολούθηση των ψηφιακών καμπανιών μάρκετινγκ. Εάν εκτελείτε μια συγκεκριμένη καμπάνια, αλλά παρακολουθείτε λανθασμένες μετρήσεις, τότε θα συνεχίσετε να ξοδεύετε χρήματα, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις μετατροπές σας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν αγοραστές από τις καμπάνιες τους μέσω email. Ενώ σε αυτήν την περίπτωση, κάποιος μπορεί να δει τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) και τις πωλήσεις που προέκυψαν. Ωστόσο, συχνά ξεχνούν να δουν άλλες πολύτιμες μετρήσεις μάρκετινγκ και ιστότοπων, όπως τα ποσοστά ανοίγματος αλληλογραφίας και τα CTR των σελίδων προορισμού και των σελίδων συμμετοχής, που μπορεί να αφηγούνται μια πιο ακριβή ιστορία της επιτυχίας της καμπάνιας.

Έτσι, το ερώτημα είναι, ποια είναι η λύση; Λοιπόν, για αυτό, μπορείτε να αλλάξετε την εστίασή σας από CTR και μετατροπές σε δεδομένα όπως η εμπειρία χρήστη στη σελίδα προορισμού και να βρείτε πού βγαίνουν από τη διοχέτευση. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε εντελώς άλλα δεδομένα όπως τηλεφωνικές κλήσεις, κλικ σε συνδέσμους email, λήψεις, ζωντανή συνομιλία και ούτω καθεξής.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να καταλάβετε ποια πλατφόρμα λειτουργεί καλύτερα για εσάς σε όλες τις μετρήσεις μετατροπών, ώστε να μπορείτε να επενδύσετε σε αυτά τα κανάλια και να λάβετε περισσότερες πωλήσεις.

2. Λαμβάνετε επισκεψιμότητα αλλά δεν υπάρχουν μετατροπές

Ο ιστότοπός σας λαμβάνει επισκεψιμότητα αλλά όχι μετατροπές; Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εάν η επισκεψιμότητά σας αυξάνεται, αλλά οι μετατροπές υποφέρουν, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να γνωρίζετε και να κατανοήσετε την αγορά-στόχο σας. Το πρόσωπο του αγοραστή σας είναι το κλειδί για κάθε καμπάνια μάρκετινγκ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιοι είναι οι πελάτες σας και τι θέλουν, τότε δεν θα έχετε επιτυχία. Βρείτε την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις μάρκετινγκ και, στη συνέχεια, στοχεύστε τους χρήστες σας με βάση αυτό που τους ενδιαφέρει.

Μέρος αυτής της βελτιστοποίησης είναι η σύνταξη καλύτερου αντιγράφου διαφήμισης και σχετικού περιεχομένου. Θα ήταν συνετό να επενδύσετε σε καλούς συγγραφείς που μπορούν να σας προσφέρουν ποιοτικό περιεχόμενο και όχι φθηνό περιεχόμενο. Επίσης, το copywriting περιλαμβάνει τη σύνταξη ιστολογίων, το μάρκετινγκ αντιγράφων σε όλες τις πλατφόρμες, τις σελίδες προορισμού, τα email και ούτω καθεξής. Εάν αυτό το μάρκετινγκ δεν είναι σωστό, τότε η επισκεψιμότητά σας δεν πρόκειται ποτέ να μετατραπεί όπως θα έπρεπε.

Πρέπει επίσης να κάνετε τα μηνύματά σας συνεπή. Εάν προσφέρετε ένα προϊόν και το USP (μοναδικό σημείο διαφοροποίησης) του προϊόντος σας δεν προσδιορίζεται και εξηγείται με σαφήνεια, τότε θα προκαλέσει σύγχυση στους πελάτες σας. Γι ‘αυτό φροντίστε να παραδώσετε ένα καθαρό μήνυμα σε όλα τα κανάλια μάρκετινγκ και τις καμπάνιες σας.

3. Εκτελείτε Καμπάνιες στο Λανθασμένο Κανάλι

Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να εκτελείτε καμπάνιες σε λάθος κανάλι μάρκετινγκ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκτελείτε σε βάθος έρευνα για τους καταναλωτές. Μόλις τελειώσετε με την έρευνα πελατών, μπορείτε να κατασκοπεύσετε επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες, να αναλύσετε τι λειτουργεί για αυτές τις διαφημίσεις και, στη συνέχεια, να τις αντιγράψετε στις καμπάνιες σας με καλύτερο τρόπο.

Όταν έχετε κάνει διεξοδική έρευνα σχετικά με τους πελάτες σας, τότε οι διαφημίσεις σας θα μετατραπούν καλύτερα. Εάν δεν το κάνετε, τότε δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακές διαφημίσεις, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν για εσάς.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσετε το κοινό σας και μετά να κάνετε την έρευνα πελατών σας. Ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι γνωρίζουν τους πελάτες τους, στην πραγματικότητα, δεν τους γνωρίζουν ή δεν τους γνωρίζουν όσο πρέπει.

Πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως:

  • Πού συνδέονται οι πελάτες-στόχοι μου στο διαδίκτυο;
  • Αντιδρούν σε διαφημίσεις;
  • Προτιμούν να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη μέσω έγκυρου περιεχομένου;

Μόλις καταλάβετε την πελατειακή σας βάση, θα έχετε μια σαφή ιδέα σχετικά με τις πλατφόρμες που πρέπει να στοχεύσετε και σε τι είδους καμπάνιες πρέπει να επενδύσετε.

4. Δεν είστε αρκετά υπομονετικοί

Όπως και άλλες προσπάθειες μάρκετινγκ, το ψηφιακό μάρκετινγκ απαιτεί να είστε υπομονετικοί. Είναι μια επένδυση. Οι καλύτερες επενδύσεις χρειάζονται χρόνο. Συγκρίνετε το ψηφιακό μάρκετινγκ με την ανάπτυξη ενός φυτού. Πρέπει να επενδύσετε στο δοχείο, το χώμα και τους σπόρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φυτό θα μεγαλώσει αμέσως. Στη συνέχεια πρέπει να είστε υπομονετικοί και συνεπείς με το πότισμα, δίνοντας στο φυτό ηλιακό φως και πολλά άλλα.

Επίσης, ο χρόνος εξαρτάται κυρίως από:

  • Πόσο καλά αναπτύσσετε και εφαρμόζετε τις στρατηγικές σας;
  • Πόσο σταθερά καταβάλλετε τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ;
  • Πώς είναι ο ανταγωνισμός;
  • Τι κάνατε για να βελτιώσετε τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ;

Για παράδειγμα, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες για να συγκεντρώσετε μια αρκετά μεγάλη κοινότητα για να καταστήσετε τις προσπάθειές σας μάρκετινγκ αξιόλογες. Αλλά με το SEO, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα χρόνο για να αρχίσετε να βλέπετε τα εκπληκτικά και εκθετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να δείτε πού εστιάζετε τις προσπάθειές σας και πώς προσπαθείτε να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες και μετατροπές. Εάν χρησιμοποιείτε μια οργανική μέθοδο, θα χρειαστεί χρόνος για εσάς. Δεν υπάρχει τρόπος να προωθήσετε πράγματα εκτός και αν χρησιμοποιείτε διαφημίσεις επί πληρωμή. Μην βιάζεστε να πείτε οτι το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν αποδίδει.

5. Έχετε κάποιο σκληρό ανταγωνισμό SEO

Το SEO (βελτιστοποπίηση για μηχανές αναζήτησης) είναι σκληρή δουλειά και απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά γίνεται πιο δύσκολο όταν βρίσκεστε σε ανταγωνιστικό χώρο. Το ερώτημα είναι, πώς ξεχωρίζεσται από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σας;

Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας και τον τρόπο με τον οποίο εμπορεύεστε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θα πρέπει να ελέγξετε τους ανταγωνιστές σας και να δείτε τι κάνουν και να πραγματοποιήσετε έρευνα ανταγωνιστών. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική στρατηγική, όπως την προσθήκη βίντεο στην κορυφή των άρθρων και την κατάταξή τους στο YouTube.

Μπορείτε να στοχεύσετε τις λέξεις-κλειδιά που οι ανταγωνιστές σας δεν έχουν αγγίξει ακόμη. Φροντίστε να κάνετε την έρευνα λέξεων-κλειδιών για να προσδιορίσετε πού θέλετε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στην αγορά.

Επίσης, πρέπει να μείνετε ενημερωμένοι. Οι ενημερώσεις αλγορίθμου συμβαίνουν αρκετά συχνά και το SEO αλλάζει μέρα με τη μέρα. Είναι καλή ιδέα να ενημερώνεστε για τις τελευταίες τεχνικές για να κερδίσετε τους ανταγωνιστές σας.

Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε σωστά τον ιστότοπό σας. Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει βελτιστοποιηθεί σωστά, τότε δεν θα έχει καμία πιθανότητα.

Ξεκινήστε πραγματοποιώντας έναν έλεγχο SEO για να δείτε τι πρέπει να βελτιώσετε. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι πώς λειτουργεί το SEO, θα ήταν συνετό να συνεργαστείτε με μια αξιόπιστη εταιρεία SEO.

 


Σας ευχαριστούμε πολύ που διαβάσατε 5 λόγους για τους οποίους το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι χαμηλό. Το εκτιμούμε πραγματικά! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο μας ή μπορείτε να προτείνετε άλλα θέματα που πιστεύετε ότι πρέπει να εξερευνήσουμε, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε.

Φροντίστε να εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε μηνιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με όλες τις τελευταίες τάσεις και συμβάντα στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Επίσης, εάν λάβατε κάποια αξία από αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους ή τους συναδέλφους σας ή αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση